Koningsvogelschieten Klimmen

Broederschap St.-Sebastianus Klimmen zal op Pinkstermaandag 21 mei het traditionele Koningsvogelschieten organiseren. Om 14.00 uur marcheren de schutters van het schutterslokaal naar de feestweide de Schuttehei aan de Schutteheiweg in Klimmen.

Naast het schieten op de koningsvogel door de leden van de broederschap en de mogelijkheid om te schieten op een burgervogel voor alle inwoners van Klimmen, zal er ook een houten vogel beschikbaar zijn voor de buurtvereniging van Retersbeek.

Over het ontstaan en de verdere ontwikkeling van het vogelschieten gaan verschillende theorieën die we uitgebreid aan bod zouden kunnen laten komen. We beperken ons echter met de mededeling dat alhoewel tegenwoordig het vogelschieten in Klimmen op pinkstermaandag plaats vind, dit niet wilt zeggen dat het vogelschieten altijd op pinkstermaandag heeft plaatsgevonden. Kijkende naar de reglementen en wat we weten over het (Klimmens) vogelschieten uit het verleden, kan men stellen dat eigenlijk ongeveer de laatste 80 jaar het vogelschieten ‘’traditioneel’’ op Pinkstermaandag plaats vind.

Behalve het vogelschieten, zal er ook meer dan genoeg aandacht geschonken worden aan de bezoekers. Behalve het kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld het burgervogelschieten, zal de drumband weer enkele marsen ten gehore brengen. En in de feesttent is gezellige muziek, alle soorten dranken en een eetbuffet.

U bent van harte uitgenodigd om 21 mei op de Schuttehei te komen en u te laten verassen wie de nieuwe schutterskoning van 2018 zal worden.

Dit bericht is geplaatst in 2018. Bookmark de permalink.