patroonsfeest 2019

Na het spelen van The Last Post werd het tijd om terug naar het verenigingslokaal te marcheren om aldaar de feestvergadering bij te wonen en de vijf jubilarissen te huldigen. Onze generaal Hub Franssen, die jarenlang het grote materiaal van de schutterij zoals schietbomen en een tent veilig heeft bewaard, vierde zijn 60-jarig lidmaatschap. Ivo Habets, de altijd presente sousafoonblazer, is vanaf zijn geboorte lid en vierde derhalve zijn 40-jarig lidmaatschap. Eric Hendrix, thans bestuurslid, foerier, begeleider van het koningspaar en linker guide bij het exercitiepeloton vierde zijn 25-jarig jubileum. Tevens waren er twee Ere-bestuursleden die een jubileum te vieren hadden, Hub Coenders en Tom Keulen vierden hun 25-jarig jubileum.
Niet alleen de jubilarissen werden gehuldigd. Er vonden ook huldigingen plaats bij de schietploeg. Bij het persoonlijk kampioenschap won Jos Kevers een eerste prijs, Ton Lambij een tweede prijs en de derde prijs ging naar Michel Linders. Het drietallen concours werd gewonnen door Bert Beijnsberger, Niek Bergmans en Patrick Franssen.
Daarnaast werd er ook nog de nodige aandacht geschonken aan de nieuwe uniformen die we dit jaar aangeschaft gaan worden en de uitbreiding van de schutterij met 5 marketentsters, te weten: Edith ter Horst, Esther Habets, Paijit Leunissen, Minouch Linders en Ilse Beijnsberger. Zij zullen vanaf het Bronk-Kermis weekend in juli 2019 de gelederen van de schutterij komen versterken.
Als afsluiting was er nog de mogelijkheid om het St.-Sebastianus beeld te inspecteren dat wegens de jarenlange blootstelling aan weer en wind gerestaureerd diende te worden. Pater Jan Bos, die ook in de ochtend de mis voordroeg heeft het beeld opnieuw ingezegend zodat binnenkort deze weer teruggeplaatst kan worden in het verenigingslokaal café Keulen.

Dit bericht is geplaatst in 2019 met de tags . Bookmark de permalink.