Egid Ronckers nieuwe Koning Broederschap St.-Sebastianus Klimmen

Op maandag 10 juni vertrok om klokslag 14.00 uur Broederschap St.-Sebastianus vanuit het verenigingslokaal café Keulen naar de Schutteheide, voor het jaarlijkse konings-vogelschieten. Na aankomst op de Schutteheide werden eerst traditiegetrouw de drie rondjes om de schietbomen gemarcheerd en vervolgens kon het inschrijven voor het schieten beginnen. Ook dit jaar waren er weer drie vogels waarop geschoten kon worden. De verenigingsvogel waar dit jaar buurtvereniging ‘’Tegeneuver de Meule’’ op schoot, de burgervogel en uiteraard de koningsvogel. Bij de buurtvereniging was Dhr. Hub Eussen de gelukkige winnaar

Bij de burgervogel Dhr. Lucien Krul.

 

Bij de Broederschap was het van de 27 deelnemers uiteindelijk bieleman en bestuurslid Egid Ronckers die met het 156ste schot de vogel afschoot en voor het komend schuttersjaar als koning mee-marcheert. Zijn nicht Annelize Martens, die al meerdere keren in Oost-Maarland koningin is geweest, zal hem als koningin vergezellen.

Dit bericht is geplaatst in 2019, schieten. Bookmark de permalink.