Koningsvogelschieten 10 juni

Om 14.00 uur zal de schutterij vanuit Café Keulen afmarcheren richting de woning van het huidige koningspaar Michel en Minouch Linders en koningin op het Drossaert de Limpensplein, waar Michel uitgenodigd zal worden om zijn koningstitel te gaan verdedigen. Nadat hij en zijn koningin hun plek in de gelederen hebben ingenomen zal verder gemarcheerd worden naar de Schutteheide. Hier zal de schutterij volgens traditie eerst drie rondjes om de schietbomen marcheren en zal er een gebed uitgesproken worden op een goed, feestelijk vogelschieten zonder ongelukken waarna de schutters zich kunnen laten inschrijven voor deelname aan het vogelschieten.
Uiteraard zal ook dit jaar weer de mogelijkheid zijn voor de inwoners van de voormalige gemeente Klimmen om op de burgervogel te schieten. Buurtvereniging Tegeneuver de Meule zal dit jaar op de verenigingsvogel gaan schieten.
Broederschap St.-Sebastianus nodigt eenieder beleeft uit om aanwezig te zijn op de Schutteheide voor het traditionele vogelschieten op pinkerstermaandag 10 juni. Het vogelschieten is per slot van rekening niet alleen een feest voor de schutters, maar ook een feest voor de hele gemeenschap van Klimmen waar gezelligheid en saamhorigheid samen met verbroedering de boventoon voeren.

Dit bericht is geplaatst in 2019, schieten. Bookmark de permalink.