De verraders op onze schuddersweide

Zaterdag 24 april was bij het TV-programma De Verraders op RTL-4 het bezoek aan de schutterij Sint Sebastianus Klimmen te zien. Er werd op traditionele schutterij wijze door de BN’ers met de zware buks op bölkes geschoten. Vanwege de prachtige ligging van de schuttersweide was voor Klimmen gekozen.Rowwen Hèze zorgde voor de muziek. Middels bemiddeling van de Oud Limburgse Schuttersfederatie bezochten de ‘Verraders’ de schutterij Sint Sebastianus Klimmen. Uit de Kijkcijfers bleek dat zo’n anderhalf miljoen Nederlanders gekeken hebben.

Het verhaal is: Avontuurlijk spelprogramma waarin achttien BN’ers in een Limburgs kasteel strijden om 50 kilo zilver. Drie van hen zijn in het geniep Verraders en weigeren die pot te delen. De rest van de kandidaten zijn de Getrouwen en zij doen er alles aan om de Verraders in hun midden te identificeren voor het te laat is. Want de Verraders zetten overdag iedereen tegen elkaar op en ‘vermoorden’ iedere nacht een medekandidaat.

De TV-opname had reeds vorig jaar plaats gevonden toen er sprake was van een Corona versoepeling. En alle deelnemers waren vooraf getest door de verantwoordelijke TV-producent/RTL en zaten in een “veilige bubbel” zoals dat ook bij eredivisie voetbalspelers wordt toegepast. De RTL-4 uitzending van 24 april 2021 is via Uitzending Gemist terug te zien. Of via een Herhaling op TV op een later tijdstip.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.