Kermis op Klimmen

Broederschap Sint Sebastianus huldigt jubilarissen en installeert nieuw Erebestuurslid.

Het eerste weekend van Juli is altijd een druk weekend voor de leden van Broederschap St.-Sebastianus te Klimmen. Deze driedaagse schuttersmarathon waarbij het nieuwe koningspaar Fien en Jan Bartels werden gehuldigd en werd deelgenomen aan de sacramentsprocessie en het OLS te Meijel, werd afgesloten met de traditionele Heilige Mis ter ere van de overleden leden en ereleden van de Broederschap met aansluitend de feestvergadering in het verenigingslokaal. Dit jaar, mede door de Covid-19 pandemie, werden derhalve de jubilarissen van 2021 én 2022 gehuldigd. Tevens werd er een nieuw lid in het Erebestuur opgenomen.

Herbert van Summeren vierde eveneens zijn 50-jarig lidmaatschap en kwam als tien jarig jongetje in 1970 bij de schutterij als klaroenblazer. Met negenendertig medailles en twee zilveren OLS-schilden werden ook andere muziekinstrumenten aan hem toevertrouwd zoals de sousafoon en de jachthoorn. Thans maakt hij deel uit van het officierskorps en het A-zestal van de schietploeg.

Dean Dols vierde eveneens zijn 25-jarig jubileum en kwam op achtjarige leeftijd bij de drumband waar hij diverse muziekinstrumenten bespeeld heeft zoals de bekkens, de trom en de klaroen. Op zestienjarige leeftijd werd hij tamboer-maitre, een functie die hij nog steeds uitoefent.

Ruud Keulen vierde zijn 60-jarig lidmaatschap en werd eveneens op achtjarige leeftijd lid van de drumband. Begonnen met de trom, maakte hij vervolgens de overstap naar de klaroen om vandaaruit naar de officiersfunctie door te groeien. Bovendien is hij ook tot twee keer toe koning geweest van de Broederschap.

Frank Dols had ook een jubileum om te vieren: hij is 25 jaar instructeur van het muziekkorps van de Broederschap. Deze functie heeft hij overigens niet alleen bij de schutterij van Klimmen, maar ook bij diverse zusterverenigingen.

Jos Kevers vierde zijn 40-jarig jubileum en begon zijn carrière binnen de broederschap als soldaat. In 1989 maakte hij de overstap naar de functie als bieleman, een functie die Jos na meer dan dertig jaar nog steeds uitvoert. Daarnaast heeft Jos zich ook jarenlang binnen de schietploeg verdienstelijk gemaakt en maakt hij thans deel uit van het A-zestal.

Piet Hamers vierde zijn 50-jarig lidmaatschap. Toen hij negen was, hielp Piet al mee met oud papier in te zamelen voor de schutterij. Het heeft vervolgens nog zeven jaar geduurd voordat hij in 1970 op zestienjarige leeftijd lid werd van de schutterij als soldaat, een functie die hij nog steeds heeft. In het verleden heeft hij deel uitgemaakt van de schietploeg als A-schutter en tegenwoordig maakt hij na meer dan veertig jaar nog steeds deel uit van de exercitieploeg.

Jo Eussen werd in 1996 als Erebestuurslid geïnstalleerd en vierde zijn 25-jarig lidmaatschap.

Danny Vliegen vierde zijn 25-jarig jubileum en werd op tienjarige leeftijd lid in 1995 nadat hij al twee jaar geoefend had als tamboer, een functie die hij nog steeds vervult. Daarnaast is hij rond zijn twaalfde deel gaan uitmaken van de schietploeg waar hij thans bij het B-zestal hoort en maakt hij sinds een jaar deel uit van het exercitiepeloton.

Na het huldigen van de jubilarissen, werd Henk Spit geïnstalleerd als Erebestuurslid. Hij heeft zich binnen het schutterswezen jarenlang verdienstelijk gemaakt als jurylid en de Broederschap altijd een warm hart toegedragen.

De Broederschap St.-Sebastianus van Klimmen bedankt nogmaals via deze weg de jubilarissen voor hun jarenlange inzet voor de vereniging en heet Henk Spit welkom als schutte-broeder.

Dit bericht is geplaatst in 2022, Uncategorized met de tags . Bookmark de permalink.